’t Leven gaat niet altijd over rozen.

Het kan niet altijd goed gaan. Helaas, het is waar. Wanneer je ooit denkt dat jij de enige bent met problemen: think again. Iedereen heeft zo wel wat. Elk huisje heeft z’n kruisje. Iedereen heeft zo z’n eigen problemen waar hij/zij mee moet kampen en mee moet zien te leven. Daar wordt men sterker van. Althans, dat is de bedoeling.

De kunst is om je problemen te accepteren. Je kan er wel over in blijven zitten, maar dat heeft geen zin. Valt er iets aan te veranderen en wil je er vanaf? Doe er dan wat aan. Kan je er juist niets aan veranderen? Accepteer het dan en probeer er het beste van te maken. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

En als je denkt dat ’t dom is om fouten te maken? Dat is niet zo. Cliché, maar waar: elk mens maakt fouten. Mensen zijn ook maar mensen. Je hoeft niet altijd verstandig te zijn. Dat kan ook niet altijd. Van de onverstandige beslissingen (ook wel ‘fouten’ genoemd) leer je en word je uiteindelijk wijs. Onthoud dat.

Sometimes life feels like a piece of shit. Maar shit hoort erbij. Zo is het leven. De bedoeling is dat we ons er doorheen slaan, het overleven, er vooral van leren en daarna weer verder gaan.

Advertenties

2 gedachtes over “’t Leven gaat niet altijd over rozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s