Het doel van de ALS Ice Bucket Challenge.

Jullie kennen het wel – de mensen die een emmer water over zichzelf heen gooien. Hierin hebben ze water en ijsblokjes gegaan. Vervolgens slaken ze een gil, nomineren ze een aantal anderen en daarna posten ze het op Facebook. 

Voor de mensen die nog niet helemaal begrijpen waarom die mensen dat doen, zal ik het eventjes uitleggen. De ALS Ice Bucket Challenge is bedoeld om ALS onder de aandacht te brengen. Het hele concept achter de ijsblokjes, is dat je heel even kan voelen hoe iemand met ALS zich voelt. Door de extreme kou van de ijsklontjes, verkrampen je spieren namelijk heel even. Als je de challenge niet binnen 24 uur doet, moet je wat geld doneren. Al is het natuurlijk het beste als iedereen die genomineerd is, gewoon een beetje doneert.

Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is dat heel veel mensen gewoon een bakkie water over zich heen laten vallen en verder niet vertellen hoe je geld moet doneren. Dat is juist de hele bedoeling van deze challenge!

Zelf was ik ook genomineerd voor de ALS Ice Bucket Challenge. Ik heb er een video over gemaakt met wat informatie en die wil ik ook nog even hier aan jullie vertellen. Als jullie namelijk geld willen doneren, kan het heel makkelijk door ‘ALS’ te smsen naar 4333 en dan doneer je automatisch 3 euro! Wil je een lager of een hoger bedrag doneren, kan dit heel makkelijk via http://www.ALS.nl.

En voor de mensen die de video wilde zien, bij deze!

Advertenties

2 gedachtes over “Het doel van de ALS Ice Bucket Challenge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s