Toekomstplannen?!

toekomstplannen

Soms dan fantaseer ik over m’n toekomst. Ik weet eigenlijk nog helemaal niet goed wat voor carrière ik zou willen, bijvoorbeeld. Als ik er te lang over nadenk, raak ik ook altijd lichtelijk paniek. Dan grijp ik maar gauw naar de drank. Grapje. Maar ik probeer wel vaak ergens anders aan te denken, omdat ik niet wil stressen om dingen die ik niet in de hand heb.

Ik denk vaak na over hoe ’t over jaren zal zijn. Ben ik dan nog samen met m’n vriend? Hoeveel abonnees zal ik dan op youtube hebben en vind ik ’t dan überhaupt nog wel leuk? Heb ik dan m’n MBO en HBO diploma op zak? Dat soort dingen. Ik ben vast niet de enige die regelmatig over dat soort dingen nadenkt, toch?

Aangezien ik m’n havo-diploma niet op zak heb, moet ik m’n MBO-opleiding Grafisch Vormgeven wel afronden. Daar maak ik me niet al teveel zorgen om. De opleiding is leuk en ik zit nu in m’n derde jaar. In februari ga ik stage lopen en dan gaat het échte werk beginnen. Jullie mogen best weten dat ik het erg spannend vind. Als dát niet bevalt, heb ik wel een probleem, want ik móét de opleiding toch afmaken. Fingers crossed, please, duim voor mij!

En dan staat er (nu nog) op de planning om erna HBO te gaan doen. Zoals het er nu naar uitziet, heb ik op m’n 23e m’n diploma Grafisch Vormgeving op zak. Soms twijfel ik of ik dan niet te oud ben om nog aan een HBO-opleiding te beginnen. Daarna denk ik vaak weer ‘tegenwoordig willen ze altijd maar hogeropgeleiden wat betreft werk, dus ik moet wel’ en blablabla, denksessies. Ik weet nog helemaal niet welke richting ik dan uit zou willen. Het is zo lastig!

Als je me nu zou vragen hoe ik m’n kind later wil noemen, heb ik ook geen idee. Dat komt dan wel. Toch vind ik de gedachte aan kinderen weleens eng. Ik ben er nu nog niet aan toe hoor, dus er zullen voorlopig geen zwangerschapsblogs komen. Echter denk ik wel vaak na over of ik een goede ouder zou zijn of niet. Hoe zou ik handelen in bepaalde situaties? Dat soort dingen. Ik ben benieuwd.

Denken jullie ook weleens over dit soort dingen na?

Advertenties

3 gedachtes over “Toekomstplannen?!

  1. Ik ben ook zo iemand die hier vaak over na denkt. Maar echt, je bent niet oud hoor. Ik ben 20 ( ik word 21 in januari) en zit in mijn 2e jaar hbo communicatie. In mijn jaar zitten mensen van net 19, 25, maar ook 28! 1 docent is 29 en scheelt dus bijna niets met de student.. haha! Leeftijd op het hbo maakt NIETS uit. Laat dat je niet tegenhouden!

  2. Hoi Ellis,
    Heel herkenbaar! Mijn moeder heeft op haar 51ste haar tweede HBO diploma gehaald en ik (uch, uch, ben 34) ben nu bezig met een HBO opleiding. Je bent nooit te oud om te leren (dit geldt ook meteen voor ouderschap 🙂 ). Blijf er lekker over nadenken/fantaseren. maar laat het je niet nu tegenhouden!

  3. oh ik herken jou zo! In mijn tweede jaar van het MBO (onderwijsassistent) was ik er wel uit, dit wil ik echt totaal NIET. Ik was hieraan begonnen omdat ik dacht dat ik daarna aansluitend de PABO wilde doen, nou nee.. Ik was net 20 toen ik klaar was met mijn MBO. (Ja ik heb het wel afgemaakt want ik wilde gewoon een “ticket naar het HBO” zoals ik het inmiddels zelf noemde). Ik heb daarna een tussenjaar genomen om eens goed na te denken wat ik nu wilde. Nu studeer ik Communicatie- media, reclame en design en wil ik me gaan specialiseren in de richting van journalistiek. Ik werd in mijn eerste jaar 22 en ik was niet de jongste maar ook zeker niet de oudste! gewoon doen en van te voren heel goed nadenken… Leuke blog, ik volg je nu! 🙂 XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s