Amateur in de sportschool.

Dag druifjes!

Al een jaar lang probeer ik (met regelmaat) te sporten. Een hele tijd heb ik dit gedaan door middel van workout-video’s. Blogilates, XHIT en nog veel meer: I’ve seen them all. Dit hield ik dan een paar dagen vol, tot ik een rustdag voor mezelf inschakelde. Een rustdag veranderde al gauw in twee rustdagen. De rest kunnen jullie wel raden. Veel sporten, weken niet, af en toe sporten, weekje niet en dan weer hetzelfde riedeltje. Regelmaat was ver te zoeken.

Sinds dit jaar ben ik helemaal niet tevreden met mijn lichaam. Dit zeg ik niet om reacties zoals “Maar je hebt een prima figuur!” uit te lokken of iets dergelijks. Het is lief als iemand zoiets tegen je zegt, maar het zal je zelfbeeld niet veranderen. Ik ben gewoon nog niet tevreden en daar wil ik nu aan gaan werken. Mijn bovenbenen schaven langs elkaar. Ik weet dat ik niet de enige ben die dit heeft, maar ik vind het persoonlijk gewoon super irritant. Een paar jaar geleden had ik dat helemaal niet. Ik wil terug naar toen! Ook word ik echt niet gelukkig van die kipfiletjes onder mijn armen. ’t Is net alsof ik vleugels heb. Jullie vinden misschien dat ik overdrijf, maar ik wil gewoon wat fitter, gezonder en wat strakker worden. Daar is toch niks mis mee?

Op bevrijdingsdag dit jaar besloot ik de knoop door te hakken. Vol goede moed schreef ik me in bij de sportschool, via mijn telefoontje. Een aantal dagen later viel er een mooie envelop van Basic Fit op de deurmat, waar mijn sportpas inzat. *denk hier een mooi hallelujah-muziekje bij*

Maar ik ben een faalhaas geweest. Vandaag ben ik pas voor de allereerste keer gegaan. Sinds 5 mei ben ik weleens gaan skaten en heb ik alsnog workout-video’s gedaan, maar dit deed ik veel te weinig. Ik durfde gewoon de sportschool niet in mijn eentje in te stappen. Bang dat ze me gek aan zouden kijken. Ik weet het. Dat is een hele stomme gedachte, maar ik dacht het wel. Ik wilde gewoon die eerste keer niet alleen gaan, want ik ben nou eenmaal een bange poeperd.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver! Mijn beste vriend Sergio is met me mee gegaan. Hij heeft veel meer ervaring met fitness dan ik, dus hij kon me de nodige dingen leren. De komende paar keren zullen we nog samen gaan sporten, maar nu ik eindelijk gezien heb dat het allemaal wel meevalt, is mijn sportvrees eindelijk weg.

Note to self: you can do this!

Advertenties

6 gedachtes over “Amateur in de sportschool.

  1. Herkenbaar hoor. Ik heb periodes dat ik helemaal enthousiast ben en tot 4 a 5 keer sport in de week , en thuis dan nog wel eens een youtube work out doe op dagen dat ik niet ga. En dan heb ik even geen zin, want te moe, te veel hoofdpijn, te druk, geen tijd.. Soms dan blijf ik daar te lang in hangen en dan ben ik gewoon ff niet zoveel aan het sporten. Wat ik nu met mijzelf heb afgesproken, is dat ik mezelf niet meer straf, omdat ik anders onnodig loop te stressen. Dan maak ik alles te moeilijk en durf ik niet meer te gaan… Sporten doe ik omdat ik me altijd beter voel, fitter, gezonder. En als ik gewoon ff te druk ben ( met werk of in mijn hoofd) dan maar even een break. Natuurlijk wel zonde van het geld soms, als je niet gaat 😉 Goed dat je bent gegaan, gewoon even zoeken naar een fijn ‘ritme’, komt goed!

  2. Herkenbaar verhaal. Ik denk dat stiekem iedereen daar wel last van heeft in het begin. Maar in beloof je wel dat dat gauw verandert zodra je vooruitgang boekt. Wat bij mij hielp is het omschakelen van gedachte. Weetje, iedereen zit daar met hetzelfde doel, afvallen of spier aanmaken. Niemand is beter dan een ander. Ieder heeft z’n eigen pad :). Maak je dus niet druk, gewoon gaan met die banaan. Maak het ook leuk voor je zelf, ga een dingen doen die je niet leuk vind. Lekker veel socialisten en mensen opzoeken die hetzelfde doen. Succes !

    1. Bedankt voor je reactie! Nu ik geweest ben, heb ik ook gezien dat er naar niemand gek gekeken word. Iedereen is er als het ware voor zichzelf, dus waarom zou je naar een ander kijken? Ik vond het 100% meevallen. Morgen en overmorgen ga ik weer met plezier naar de sportschool. =)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s